ارزیابی عملکرد

Hosein_haeri
اخرین بروزرسانی خرداد 28, 1402
0 نفر ثبت نام کرده اند

درباره این دوره

مدیریت عملکرد چیست؟

مدیریت عملکرد (یا Performance Management) که مفهومی متفاوت از ارزیابی عملکرد (یا Performance Evaluation) است، به عنوان فرآیند ارتباط و بازخورد مداوم بین مدیران منابع انسانی و کارکنان در جهت نیل به اهداف سازمان تعریف می‌شود. البته با پیشرفت فناوری‌های نوین و استفاده بیشتر از آنها در محیط کسب و کار، تعریف مدیریت عملکرد کارکنان ابعاد تازه‌‎ای پیدا کرده است.

 

در گذشته مدیریت عملکرد، فرآیندی سالانه بود، اما در حال حاضر به یک فرآیند مداوم تبدیل شده است. در واقع هدف مدیریت عملکرد در سازمان، اطمینان از کارکرد بهینه کارکنان در طول سال است. بنابراین هدف آن این است که هر گونه مشکلی را که عملکرد کارکنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، برطرف کند.

اهداف مدیریت عملکرد

هدف اصلی مدیریت عملکرد، اندازه‌گیری عملکرد سازمان با هدف تشویق و هدایت کارکنان برای افزایش بهره‌وری است. برای درک بهتر این هدف، می‌توانیم نگاهی به اهداف کلیدی آن بیندازیم:

 

تعیین اهداف سازمانی برای تحقق چشم‌انداز سازمان

ترویج فرهنگ کار در سازمان

توانمندسازی کارکنان

بهبود ارتباطات میان تیم‌ها

شناسایی فرصت‌های رشد

تعیین انتظارات از مدیران و از کارکنان

ایجاد انگیزه برای کار موثرتر

چرخه مدیریت عملکرد

چرخه مدیریت عملکرد بخشی از فرآیند یا استراتژی مدیریت عملکرد است. این چرخه، مجموعه‌ای از پنج مرحله برنامه‌ریزی، نظارت، بهبودبخشی، نمره‌دهی و پاداش‌دهی است. هر بار که بخواهید عملکرد کارکنان را مرور کنید، انجام تمام این مراحل ضروری است.

 

این مدل به طور سنتی در یک جدول زمانی یک ساله اجرا می‌شود، اما برخی سازمان‌ها بر این باور هستند که بررسی‌های مکرر باعث بهبود عملکرد کارکنان می‌شود. از مزایای استفاده از این روش می‌توان به افزایش رقابت‌پذیری، انعطاف بیشتر سازمان و انگیزه بیشتر کارکنان اشاره کرد.

روش‌های ارزیابی و مدیریت عملکرد

از گذشته تاکنون روش‌های مختلفی برای مدیریت عملکرد سازمانی مورد استفاده قرار گرفته است که از رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • روش 360 درجه

از کارآمدترین روش‌ها که اطلاعات جامعی را به دست می‌آورد، می‌توان به روش 360 درجه اشاره نمود. در این روش بازخورد عملکرد یک فرد از خود او و سایر اعضا سازمان دریافت می‌شود و نوعی ارزیابی پیشرفته محسوب شده که به منظور بررسی عملکرد هر یک از کارمندان سعی می‌کند از نظرات 7 الی 12 نفر استفاده نماید. روش 360 درجه یک روش متعادل جهت مشاهده عملکرد واقعی کارمند در زمینه کار تیمی، رهبری، ارتباطات بین فردی، مدیریت، مشارکت، عادات کار  و … بر اساس مشخصات شغلی کارمند محسوب می‌شود.

 

  • روش عامل سنجی

در این متد صفات و خصوصیات فردی در فرآیند ارزشیابی مورد بررسی قرار نمی‌گیرد و معیار سنجش، کارایی فرد در نحوه انجام وظایف و مسئولیت‌هایی است که بر عهده دارد.

  • روش قیاسی

در روش قیاسی عملکرد یک فرد را نسبت به استاندارد از پیش تعیین شده می‌سنجند و مهم‌ترین مزیت این روش حذف اعمال‌نظرهای شخصی است.

مزایای شرکت در دوره :

 

در دوره مدیریت عملکرد قصد داریم با همکاری مشارکت‌کنندگان یک سیستم مدیریت عملکرد کارآمد و اثربخش متناسب با نیاز هر سازمان طراحی کنیم. به کمک مدیریت عملکرد سازمان‌ها به اهداف زیر دست خواهند یافت:

به کارکنان نشان می‌دهد که چه‌ جنبه‌هایی از عملکردشان مهم و مورد انتظار سازمان است.

  • عملکرد گذشته پرسنل را ارزیابی می‌کند.
  • توان بالقوه پرسنل برای ارتقا یا انتقال را ارزیابی می‌کند.
  • انگیزه کارکنان را بهبود می‌دهد.
  • مدیر و کارمند را مجبور می‌کند که در مورد پیشبرد کار با هم صحبت کنند و به این ترتیب رابطه آن‌ها را تقویت می‌کند.
  • وسیله ای برای دریافت بازخورد از کارکنان در اختیار سازمان می‌گذارد، با کمک این بازخوردها سازمان می‌تواند طراحی شغل، محیط کار، برنامه ریزی مسیر شغلی و غیره را بهبود بخشد.
  • مهارت‌های مهم شناسایی می‌شوند.
  • نیازهای پرورشی کارکنان شناسایی می‌شود.
  • برای تصمیم‌گیری در مورد برنامه‌ریزی شغلی (برنامه‌ریزی کارراهه شغلی) و جانشین‌پروری، اطلاعات مهمی در اختیار سازمان قرار می‌دهد.
  • آن دسته از کارکنانی را که سازمان باید حفظ کند، شناسایی می‌کند.
  • به شیوه‌ای نامتناقض و شفاف، عملکرد پرسنل را با سیستم پاداش و میزان پاداش دریافتی‌شان ارتباط می‌دهد.​

یک نظر بنویسید

WeCreativez WhatsApp Support
سلام، چطور میتونم به شما کمک کنم؟